web analytics
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Hogyan Kerüljük el a További Károkat Folyadékkár Esetén?

Hogyan Kerüljük el a További Károkat Folyadékkár Esetén?

Folyadékkár esetén nagyon fontos, hogy azonnal cselekedjünk, de néhány dolgot semmiképpen se tegyünk, mert tovább ronthatják a helyzetet. Íme, amit kerülni kell:

  1. Ne kapcsoljuk be a készüléket: Ha a készülék kikapcsolt állapotban van, ne próbáljuk bekapcsolni, hogy megnézzük, működik-e még. A folyadék jelenléte rövidzárlatot okozhat, ami további károsodást eredményezhet.
  2. Ne dugjuk be a töltőt: Soha ne csatlakoztassuk a készüléket az elektromos hálózatra, mivel ez is rövidzárlathoz vezethet.
  3. Ne rázogassuk vagy fújjuk meg a készüléket: A készülék rázása vagy fújása csak tovább terjesztheti a folyadékot a belső komponensek között, ami még nagyobb kárt okozhat.
  4. Ne használjunk hajszárítót vagy melegítőt: A hajszárító vagy bármilyen melegítő használata a készülék szárítására károsíthatja az elektronikai alkatrészeket a túlzott hő miatt.
  5. Ne tegye a készüléket mikrohullámú sütőbe vagy sütőbe: Ezek az eszközök véglegesen tönkretehetik a készüléket és tűzveszélyesek is lehetnek.
  6. Ne tegyük rizsbe: Bár ez egy gyakran ajánlott “házi praktika”, a rizs nem szárítja ki megfelelően a készüléket, és a rizsszemek, illetve a por beszivároghatnak a készülék belsejébe, további problémákat okozva.

A legjobb, amit tehetünk, hogy azonnal kikapcsoljuk a készüléket, ha lehetséges, eltávolítjuk az akkumulátort, majd mielőbb egy szakemberhez fordulunk, aki megfelelően ki tudja szárítani és tisztítani a készüléket.